Čokoládovo - tvarohové Semifreddo

Čokoládovo - tvarohové Semifreddo

Ingredience:

Korpus:

  • 90 g Paloučku nebo Lučiny
  • 3 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička březového cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
...

Krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 80 g 81% čokolády
  • 3 plátky želatiny
  • 30 ml vody

Poleva:

  • 80 g 81% čokolády
  • 100ml smetany na šlehání
  • 30g sekaných mandlí

 

Postup:

Korpus:
Vejce se solí a cukrem vyšleháme do pěny. Do směsi přidáme Palouček, kakao a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na malý plech vypodložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 12-14 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

Krém:
Želatinu si namočíme do studené vody alespoň na 5 minut. Vodu si zahrejeme pod bod varu a vmichame do ni vymačkané plátky želatiny a necháme vychladnout. V kastrůlku ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a opatrně do ni vmícháme smetanu na šlehání. Čokoládovou směs vmícháme spolu s želatinou do tvarohu.

Poleva: 
V kastrůlku ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a opatrně do ni vmícháme smetanu na šlehání .

Semifreddo vytvoříme tak, že z korpusu si pomocí tvořítka na Semifredda vykrojíme spodní část. Na ni navrstvíme krém a necháme alespoň 1 hodinu zatuhnout. Na krém následně nalejeme čokoládovou polevu a dozdobime sekanymi mandlemi. Semifredda necháme další hodinu chladit.

Čololádovo - tvarohové Semifreddo
Čololádovo - tvarohové Semifreddo