Grilovaná panenka naložená v rozmarýnu na salátovém lůžku

03.01.2021

Naprosto jednoduchý a zato velmi chutný recept. Nebojte se, maso naložíte a bude neskutečně křehké a měkké. Jako přílohu si každý můžete zvolit podle svého gusta - mixovaný jarní salátek, batáty, zeleninové nudle. Představivosti se meze nekladou :-) 

Panenku můžete grilovat vcelku nebo nakrájenou na cca 4 cm plátky.


Ingredience:

vepřová panenka vcelku

2 lžičky dijonské hořčice

2 lžíce olivového oleje

2 snítky čerstvého rozmarýnu

sůl

pepř


Postup:

Panenku si omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V misce si smícháme hořčici s olivovým olejem a čerstvým rozmarýnem. 

Panenku v připravené marinádě obalíme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme nejlépe do druhého dne marinovat. Pokud ovšem moc spěcháte, nechte panenku naloženou alespoň 2-3 hodiny.

Poté panenku položíme na rozehřátý gril a grilujeme cca 5 minut z každé strany - podle vašich preferencí opečení :-) Nebo pokud máte chytrý gril, který se dá přiklopit, pečeme dohromady cca 5 minut.