Grilovaná panenka naložená v rozmarýnu na salátovém lůžku
Naprosto jednoduchý a zato velmi chutný recept. Nebojte se, maso naložíte a bude neskutečně křehké a měkké. Jako přílohu si každý můžete zvolit podle svého gusta - mixovaný jarní salátek, batáty, zeleninové nudle. Představivosti se meze nekladou :-)
Panenku můžete grilovat vcelku nebo nakrájenou na cca 4 cm plátky.
Ingredience:
vepřová panenka vcelku
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
Panenku si omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V misce si smícháme hořčici s olivovým olejem a čerstvým rozmarýnem.
Panenku v připravené marinádě obalíme, přikryjeme potravinářskou folií a necháme nejlépe do druhého dne marinovat. Pokud ovšem moc spěcháte, nechte panenku naloženou alespoň 2-3 hodiny.
Poté panenku položíme na rozehřátý gril a grilujeme cca 5 minut z každé strany - podle vašich preferencí opečení :-) Nebo pokud máte chytrý gril, který se dá přiklopit, pečeme dohromady cca 5 minut.