Kefírové semifreddo

16.01.2020

Dnes Vám vkládám recept na hříšně jemné Kefírovo-čokoládové Semifreddo s čokoládovo-tvarohovým krémem

Tento zákusek se hodí jako zpestření nejen pro letní den


Ingredience:

KORPUS:


200 g mandlové mouky
100 g mouky ze zlatého lněného semínka
30 g kokosové mouky
250 ml vody
125 g másla
30 g kakaa
4 g prášku do pečiva
20 g březového cukru
2 vejce
125 ml kefíru
1 lžička vanilkového extraktu


KRÉM:


150 ml smetany ke šlehání
500 g plnotučného tvarohu
120 g vysokoprocentní čokolády


ČOKOLÁDOVÁ GANACHE:


100 g vysokoprocentní čokolády
30 g másla


Postup:

KORPUS:


V kastrůlku s vodu, rozpustím máslo a kakao - mícháme, dokud se nám vše nespojí v jednotnou hmotu.

V míse smícháme mandlovou mouku, mouku ze zlatého lněného semínka, kokosovou mouku, prášek do pečiva a březový cukr.

Do mísy následně vlijeme kakaovou směs z kastrůlku a pořádně vše vymícháme na hladké těsto.

Nakonec do směsi vmícháme vejce, kefír a vanilkový extrakt.

Vytvořené těsto na korpus vlijeme do plechu velkého cca 30x40 cm vyloženého pečícím papírem.

Těsto uhladíme a vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů.

Korpus pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut.

Po upečení korpus vyndáme a necháme vychladnout.


KRÉM:


V kastrůlku ve vodní lázni si rozpustíme vysokoprocentní čokoládu a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.

V míse vyšleháme smetanu ke šlehání dotuha.

Do šlehačky postupně zašleháme plnotučný tvaroh a rozpuštěnou čokoládu.


ČOKOLÁDOVÁ GANACHE:


V kastrůlku ve vodní lázni si rozpustíme vysokoprocentní čokoládu a máslo a vše umícháme v hladkou polevu.


TVORBA SEMIFREDA:

Pomocí tvořítka na semifredda vykrojíme z korpusu spodní kolečko.

Na korpus pomocí zdobícího sáčku natřeme vrstvu krému a semifredda vložíme asi 2 hodiny chladit do lednice.

Po vychlazení semifredda potřeme čokoládovou ganache a dozdobíme čerstvým ovocem.

Znovu vložíme semifredda alespoň na 30 minut chladit do lednice.

Po vychlazení semifredda vyndáme z tvořítek a můžeme podávat :-)

Dobrou chuť všem