Kefírové Semifredo

02.11.2020

Dnes Vám vkládám recept na hříšně jemné Kefírovo-čokoládové Semifreddo s čokoládovo-tvarohovým krémem

Tento zákusek se hodí jako zpestření nejen pro letní den

Ingredience:

KORPUS:

200 g mandlové mouky
100 g mouky ze zlatého lněného semínka
30 g kokosové mouky
250 ml vody
125 g másla
30 g kakaa
4 g prášku do pečiva
20 g erytritolu
2 vejce
125 ml kefíru
1 lžička vanilkového extraktu

KRÉM:

150 ml smetany ke šlehání
500 g plnotučného tvarohu
120 g vysokoprocentní čokolády

ČOKOLÁDOVÁ GANACHE:

100 g vysokoprocentní čokolády
100 ml smetany na šlehání

Postup:

KORPUS:

V kastrůlku s vodu, rozpustím máslo a kakao - mícháme, dokud se nám vše nespojí v jednotnou hmotu.

V míse smícháme mandlovou mouku, mouku ze zlatého lněného semínka, kokosovou mouku, prášek do pečiva a březový cukr.

Do mísy následně vlijeme kakaovou směs z kastrůlku a pořádně vše vymícháme na hladké těsto.

Nakonec do směsi vmícháme vejce, kefír a vanilkový extrakt.

Vytvořené těsto na korpus vlijeme do plechu velkého cca 30x40 cm vyloženého pečícím papírem.

Těsto uhladíme a vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů.

Korpus pečeme v předehřáté troubě asi 25-30 minut.

Po upečení korpus vyndáme a necháme vychladnout.

KRÉM:

V kastrůlku ve vodní lázni si rozpustíme vysokoprocentní čokoládu a necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu.

V míse vyšleháme smetanu ke šlehání dotuha.

Do šlehačky postupně zašleháme plnotučný tvaroh a rozpuštěnou čokoládu.

ČOKOLÁDOVÁ GANACHE:

V kastrůlku si zahřejeme smetanu ke šlehání těsně pod bod varu. Do misky si nalámeme vysokoprocentní čokoládu. Horkou smetanou přelijeme čokoládu, necháme chvíli povolit a následně vše promícháme tak, až se nám vytvoří krásná vláčná poleva. Pro větší lesk polevy, můžeme přidat kousek másla.

TVORBA SEMIFREDA:

Pomocí tvořítka na semifredda vykrojíme z korpusu spodní kolečko.

Na korpus pomocí zdobícího sáčku natřeme vrstvu krému a semifredda vložíme asi 2 hodiny chladit do lednice.

Po vychlazení semifredda potřeme čokoládovou ganache a dozdobíme čerstvým ovocem.

Znovu vložíme semifredda alespoň na 30 minut chladit do lednice.

Po vychlazení semifredda vyndáme z tvořítek a můžeme podávat :-)