Tvarohovo - borůvkový dort s borůvkovou glazurou

tvarohovo-borůvkový dort s borůvkovou glazurou
tvarohovo-borůvkový dort s borůvkovou glazurou


Tvarohovo - borůvkový dort s borůvkovou glazurou


Ingredience:
 

Korpus:

  • 30g mandlové mouky
  • 30g lísko-oříškové mouky
  • 20g kokosové mouky
  • 30g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 110 ml mléka


Borůvkové pyré:

  • 200g borůvek
  • 20 ml vody


Krém:

  • 500g tvarohu
  • 100g borůvkového pyré
  • 20g březového cukru
  • 4 plátky želatiny


Borůvková glazura:

  • 100g borůvkového pyré
  • 30 ml vody
  • 2 plátky želatiny


Postup:
 

Korpus: vejce smícháme s máslem do pěny. Přidáme mléko a promícháme. Nakonec přidáme mouky a prášek do pečiva o opět promícháme. Korpus vlijeme do dortové formy, uhladíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut. Korpus necháme pořádně vychladnout.

Borůvkové pyré: v kastrůlku svaříme 200 g borůvek s 20 ml vody. Necháme šťávu trochu vyvařit a směs přepasírujeme přes sítko abychom získali hladké pyré.

Krém: želatinu si namočíme na 5 minut do vody. Následně si zahřejeme v kastrůlku 40ml vody a vyždímanou želatinu v ni rozmícháme a necháme chladnout. Mezitím si v míse smícháme tvaroh s březovým cukrem a borůvkovým pyré. Postupně do směsi zašleháme vychladlou želatinu.

Borůvková glazura: želatinu si namočíme na 5 minut do vody. V kastrůlku si zahřejeme borůvkové pyré a postupně do něj vmícháme vyždímanou želatinu. Necháme trochu vychladnout.

Dort vytvoříme tak, že na vychladnutý korpus dáme krém, který uhladíme a dáme na hodinku odležet do lednice. Následně na dort nalijeme borůvkovou glazuru a opět necháme dort alespoň 2 hodiny vychladit.

A pak můžeme ozdobit a podávat.

Dobrou chuť!!!