Cheescake do skleničky

26.02.2019
Cheescake do skleničky ss smetanovo - borůvkovým přelivem
Cheescake do skleničky ss smetanovo - borůvkovým přelivem

Cheescake do skleničky se smetanovo - borůvkovým přelivem

Ingredience:

Krém:

  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Paloučku (nebo Lučiny či Philadelphie)
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 20 g březového cukru
  • 3 plátky želatiny
  • 250 ml smetany na šlehání


Přeliv:

  • 150 g borůvek
  • 150 ml vody
  • 2 plátky želatiny
  • 10g březového cukru (nemusí být)
  • 50 ml smetany na vaření


Postup:

Želatinu na krém si namočíme do studené vody na 10 minut. V kastrůlku zahřejeme šlehačku pod bod varu. Až je tepla, tak do ni vmícháme vyždímanou želatinu a necháme zchladnout. V míse smícháme mascarpone s Paloučkem, přidáme cukr, špetku soli a vanilkovou pastu a vše vyšleháme v hladký krém. Nakonec do krému vmícháme vychladlou šlehačku. Krém naplníme do skleniček a necháme 2 hodiny chladit v lednici.

Po cca 2 hodinách si připravíme přeliv. Želatinu si namočíme na 10 minut do studené vody. Borůvky spolu s vodou svaříme v kastrůlku. Odstavíme z plotýnky, vmícháme smetanu a borůvky vidličkou rozmačkáme. Do směsi vmícháme vymačkanou želatinu a necháme ještě chvilku vychladnout. Poté směs přelijeme přes cheescake a necháme opět 2 hodinky chladit v lednici. Poté můžeme dozdobit ovocem s podávat.

Dobrou chuť!!!