Krémová krůtí polévka

Krémová krůtí polévka

Tuto polévku vřele doporučuji do tohoto sychravého počasí. Dokáže krásně prohřát po výletě, který jste si udělali venku.

Polévka není vůbec složitá, stačí Vám k ní pár surovin, které určitě najdete doma, nebo v rychlosti nakoupíte v každém obchodě.

Polévku můžete připravit buď v pomalém hrnci nebo naopak v tlakovém hrnci pokud spěcháte. Já osobně volím druhou variantu, protože jako maminka dvou malých dětí doopravdy nemám času nazbyt :-)


Ingredience:

2 krůtí stehna nebo krůtí prso

200 g květáku

3 mrkve

2 stroužky česneku

250 ml smetany na vaření

5 kuliček nového koření

5 kuliček barevného pepře

1 bobkový list

lžička soli


Postup:


Krůtí prsa opláchneme pod studenou vodou a osušíme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. K cibulce a česneku přihodíme koření a necháme ho rozvonět. Nakonec přidáme krůtí maso, které opečeme ho na všech stranách a na větší plátky nakrájenou mrkev a růžičky květáku. Nakonec vše zalijeme 2 litry vody. Přiklopíme poklicí a v případě tlakového hrnce vaříme přibližně 40 minut. 

Pokud polévku budete dělat v pomalém hrnci řiďte se pokyny spotřebiče a osobními zkušenostmi.

Poté co je polévka uvařená, vyjmeme z ní koření (které můžeme vyhodit) a stehna. Ze stehen obereme maso. 

Do polévky vrátíme 2/3 obraného masa, přilijeme do ní smetanu na vaření a vše rozmixujeme.

Polévku můžeme na talíři dozdobit zakysanou smetanou a krůtího masa.


Všem přeji dobrou chuť :-)