Krémová krůtí polévka

08.11.2020

Krémová krůtí polévka

Tuto polévku vřele doporučuji do tohoto sychravého počasí. Dokáže krásně prohřát po výletě, který jste si udělali venku.

Polévka není vůbec složitá, stačí Vám k ní pár surovin, které určitě najdete doma, nebo v rychlosti nakoupíte v každém obchodě.

Polévku můžete připravit buď v pomalém hrnci nebo naopak v tlakovém hrnci pokud spěcháte. Já osobně volím druhou variantu, protože jako maminka dvou malých dětí doopravdy nemám času nazbyt :-)


Ingredience:

2 krůtí stehna nebo krůtí prso

200 g květáku

3 mrkve

2 stroužky česneku

250 ml smetany na vaření

5 kuliček nového koření

5 kuliček barevného pepře

1 bobkový list

lžička soli


Postup:


Krůtí prsa opláchneme pod studenou vodou a osušíme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. K cibulce a česneku přihodíme koření a necháme ho rozvonět. Nakonec přidáme krůtí maso, které opečeme ho na všech stranách a na větší plátky nakrájenou mrkev a růžičky květáku. Nakonec vše zalijeme 2 litry vody. Přiklopíme poklicí a v případě tlakového hrnce vaříme přibližně 40 minut. 

Pokud polévku budete dělat v pomalém hrnci řiďte se pokyny spotřebiče a osobními zkušenostmi.

Poté co je polévka uvařená, vyjmeme z ní koření (které můžeme vyhodit) a stehna. Ze stehen obereme maso. 

Do polévky vrátíme 2/3 obraného masa, přilijeme do ní smetanu na vaření a vše rozmixujeme.

Polévku můžeme na talíři dozdobit zakysanou smetanou a krůtího masa.


Všem přeji dobrou chuť :-)