Marcipánová kolečka
Tento recept na Marcipánová kolečka mě napadl úplně náhodou jednoho krásného předvánočního večera. Řekla jsem si, že bych velmi ráda ochutnala něco s marcipánem.
A od nápadu nebylo daleko k realizaci a tak vzniklo toto skvělé, velmi jednoduché a efektní Vánoční cukroví, které zvládne každý začátečník.
A věřte mi, dlouho na svátečním stole nevydrží :-)
INGREDIENCE NA KOLEČKA:
250 g mandlové mouky
50 g kokosové mouky
4 g prášku do pečiva
1 lžička skořice
7 g kakaa
1 vejce
1 žloutek
1 lžička citronové kůry
45 g másla
NÍZKOSACHARIDOVÝ MARCIPÁN:
50 g najemno namletých mandlí
50 g erytritolu
15 g bílků
NA OZDOBU:
200 g vlašských ořechů
POSTUP:
Nízkosacharidový marcipán - můžete udělat do zásoby a nechat v lednici:
V mixéru rozmixujeme najemno namleté mandle s erytritolem a bílky.
Směs v mixéru mixujeme asi 5 minut, dokud se nám vše nespojí v hladkou hmotu.
Marcipán můžeme vložit do lednice a vždy podle potřeby vyndávat.
Kolečka:
V míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, prášek do pečiva, skořici, kakao a citronovou kůru - vše řádně promícháme.
K sypké směsi vmícháme změklé máslo a 1 vejce a žloutek.
Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut chladit do lednice.
Po vychlazení těsto mezi 2 pláty pečícího papíru vyválíme na tloušťku cca 3-4 mm.
Z těsta vykrájíme kolečka, která poklademe na plech vyložený pečícím papírem.
Kolečka pečeme v troubě předehřáté na 185 stupňů asi 8-10 minut.
Po upečení kolečka vyndáme a necháme vychladnout.
Na upečená a vychladlá kolečka vložíme kuličku marcipánu, kterou přiklopíme vlašským ořechem.
Cukroví udržujeme v chladu a suchu.