Marcipánová kolečka

29.11.2020

Tento recept na Marcipánová kolečka mě napadl úplně náhodou jednoho krásného předvánočního večera. Řekla jsem si, že bych velmi ráda ochutnala něco s marcipánem. 

A od nápadu nebylo daleko k realizaci a tak vzniklo toto skvělé, velmi jednoduché a efektní  Vánoční cukroví, které zvládne každý začátečník.

A věřte mi, dlouho na svátečním stole nevydrží :-)


INGREDIENCE NA KOLEČKA:

250 g mandlové mouky

50 g kokosové mouky

4 g prášku do pečiva

1 lžička skořice

7 g kakaa

1 vejce

1 žloutek

1 lžička citronové kůry

45 g másla


NÍZKOSACHARIDOVÝ MARCIPÁN:

50 g najemno namletých mandlí

50 g erytritolu

15 g bílků 


NA OZDOBU:

200 g vlašských ořechů


POSTUP:

Nízkosacharidový marcipán - můžete udělat do zásoby a nechat v lednici:

V mixéru rozmixujeme najemno namleté mandle s erytritolem a bílky.

Směs v mixéru mixujeme asi 5 minut, dokud se nám vše nespojí v hladkou hmotu.

Marcipán můžeme vložit do lednice a vždy podle potřeby vyndávat.

Kolečka:

V míse smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, prášek do pečiva, skořici, kakao a citronovou kůru - vše řádně promícháme.

K sypké směsi vmícháme změklé máslo a 1 vejce a žloutek.

Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na 30 minut chladit do lednice.

Po vychlazení těsto mezi 2 pláty pečícího papíru vyválíme na tloušťku cca 3-4 mm.

Z těsta vykrájíme kolečka, která poklademe na plech vyložený pečícím papírem.

Kolečka pečeme v troubě předehřáté na 185 stupňů asi 8-10 minut.

Po upečení kolečka vyndáme a necháme vychladnout.

Na upečená a vychladlá kolečka vložíme kuličku marcipánu, kterou přiklopíme vlašským ořechem.

Cukroví udržujeme v chladu a suchu.