Vánoční mandlové sušenky

01.11.2020

Vánoční mandlové sušenky 

Neskutečně jemné, rozpouštějící se na jazyku. Krásně voňavé po mandlích a vanilce. 

Můj nejoblíbenější čas v roce je tu. Ano, příprava na  Vánoce. A s tímto časem samozřejmě spojené i pečení vánočního cukroví. Těšíte se? Už máte nakoupené suroviny nebo alespoň udělaný seznam, co budete péct? A už jste pekli podle mých receptů z Nízkosacharidové sladké kuchařky? 

Letos jsem se rozhodla Vám znovu nadělit některé nové recepty, abyste si mohli předvánoční čas zpříjemnit a taktéž nechat provonět si dům všemi Vánočními vůněmi. Pokud ne, tak jste na správném místě. Já jsem, jako tradičně, i letos do svého seznamu zakomponovala "svoje" klasiky, ale i pár nových kousků. A teď se s vámi hodlám o některé podělit. 


Ingredience:

220 g mandlové mouky

30 g erytritolu

30 g meruňkové marmelády bez přidaného cukru (já použila vlastní lowcarb s vanilkou)

100 g másla

1 lžičky mandlového extraktu

2 bílky (asi 50g)

špetka soli


Postup:

Všechny ingredience smícháme v míse pomocí kuchyňského robota nebo vařečkou v hladké těsto.

Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v chladu lednice asi 15-20 minut odpočinout.

Poté mezi dvěma pláty pečícího papíru vyválíme z těsta plát o výšce asi 3-4 mm. 

Z těsta vykrájíme požadované tvary. Já vykrájela kolečka a na ně otiskla Vánoční razítka.

Sušenky pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů asi 13-15 minut, dokud nezezlátnou.

Po upečení necháme sušenky vychládnout a poté můžeme podávat.