Vánoční mandlové sušenky
Vánoční mandlové sušenky
Neskutečně jemné, rozpouštějící se na jazyku. Krásně voňavé po mandlích a vanilce.
Můj nejoblíbenější čas v roce je tu. Ano, příprava na Vánoce. A s tímto časem samozřejmě spojené i pečení vánočního cukroví. Těšíte se? Už máte nakoupené suroviny nebo alespoň udělaný seznam, co budete péct? A už jste pekli podle mých receptů z Nízkosacharidové sladké kuchařky?
Letos jsem se rozhodla Vám znovu nadělit některé nové recepty, abyste si mohli předvánoční čas zpříjemnit a taktéž nechat provonět si dům všemi Vánočními vůněmi. Pokud ne, tak jste na správném místě. Já jsem, jako tradičně, i letos do svého seznamu zakomponovala "svoje" klasiky, ale i pár nových kousků. A teď se s vámi hodlám o některé podělit.
Ingredience:
220 g mandlové mouky
30 g erytritolu
30 g meruňkové marmelády bez přidaného cukru (já použila vlastní lowcarb s vanilkou)
100 g másla
1 lžičky mandlového extraktu
2 bílky (asi 50g)
špetka soli
Postup:
Všechny ingredience smícháme v míse pomocí kuchyňského robota nebo vařečkou v hladké těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v chladu lednice asi 15-20 minut odpočinout.
Poté mezi dvěma pláty pečícího papíru vyválíme z těsta plát o výšce asi 3-4 mm.
Z těsta vykrájíme požadované tvary. Já vykrájela kolečka a na ně otiskla Vánoční razítka.
Sušenky pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů asi 13-15 minut, dokud nezezlátnou.
Po upečení necháme sušenky vychládnout a poté můžeme podávat.